Effectieve reanimatie workshop

Het stond heel lang op ons verlanglijstje maar in april hebben 5 leden van DynamicTennis de reanimatie workshop gevolgd. Enkele jaren geleden was er al geïnventariseerd of er leden waren die een EHBO/AED cursus wilden volgen en deze leden zijn opnieuw benaderd toen WSV-Omni aangaf een workshop te organiseren.
De workshop is gegeven door een bijzonder enthousiaste trainer, namelijk Ruud Verbruggen van Multitrain. Er werd gestart met een technische sessie over oorzaken van hartfalen en verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke verschijnselen bij hartproblemen. Daarna konden de cursisten zelf in de praktijk ervaren hoe het reanimeren in samenwerking met de AED uitgevoerd moest worden. De workshop werd afgesloten met enkele eenvoudige (snel)verband technieken en de diverse mogelijkheden van het reddingsdeken.
Geen van de cursisten hoopt ooit gebruik te hoeven maken van het geleerde (!) maar mocht het nodig zijn dan hopen zij adequaat te handelen.
De cursisten waren: Mindert, Marian, Monique, Louis en Ruud.

Ruud heeft Ruud gemummificeerd 😉